Každý, kdo denně vaří a tráví tak v kuchyni spoustu času, hledá určitě chuťově dobré, ale také rychlé recepty. Jasně, občas je fajn udělat si třeba svíčkovou s knedlíkem, nebo plněné bramborové knedlíky. Jenže, když vaříte sedm dní v týdnu, s dětmi vedle sebe, tak prostě musíte vařit i jídla na přípravu rychlá a hodně improvizovat a tvořit.
Miluju kuchařky a časopisy o vaření a pečení. Za sedm let, co jsem manželkou a hlavně posledních pět let, co se nám narodila první dcera, se mi podařila vytvořit poměrně velká sbírka. Stále zkouším nové recepty a vyhledávám jídla, která se někdy stanou naše oblíbená. Dokonce jsem si začala psát i vlastní "kuchařku" s oblíbenými recepty. Tedy je to teprve sešit, ale jakmile se má sbírka ověřených receptů na sladká i slaná jídla rozšíří, tak z toho sešitu vznikne kniha. A doufám, že jednou z ní moje holčičky budou vařit svým dětem.
A už žádné další psaní a jde se na recept.
KOTLETY NA MEDU A PIVU
(pro 4 - 5 osob)
INGREDIENCE:
6 vepřových kotlet
sůl
máslo
stroužek česneku
300 ml piva
3 lžíce medu
pepř
kousek čerstvého zázvoru
čerstvý tymián
POSTUP:
Kotlety trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme.
Rozpustíme na pánvi dostatek másla a na tomto rozpáleném másle zprudka maso zatáhneme a poté zmírníme plamen a doopečeme. Trvá to asi 5 minut.
Opečené kotlety zabalíme do alobalu a ještě přikryjeme utěrkou.
Poté se do výpeku v pánvi nalijeme pivo, přimícháme med, pepř a nadrobno nakrájený zázvor. Hotová omáčka by měla mít hustší konzistenci, ale dle vaší chutě si jí můžete zredukovat nebo naopak naředit.
Ke kotletám si jako přílohu udělejte brambory nebo grilovanou zeleninu.
Dobrou chuť a dejte mi vědět, jak vám jídlo chutnalo.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Vaše komentáře.